/

лед за лице-билков лед за лице-lubkailievakk.com

 Билково кубче лед за лице

матча за лице-матча-lubkailievakk.com

Maтча за порцеланова кожа

люляково масло-люляково олио-масло от люляк-олио от люляк-lubkailievakk.com

Масло от люляк:ползи и рецепта

Двойно почистване на лицето и неговото значение 

От какви стъпки се състои двойното почистване на лицето

22 Март 2021

cd2cdc303a59c728a7cd3d9440814ffc.jpg
двойно- почистване- на- лице-стъпко-почистване-лице-lubkailivakk.com

ПОПУЛЯРНИ

Процедурите за грижа за кожата могат да бъдат сериозни ритуали. Начина, по който подготвяте кожата си за лягане, е един от ключовите фактори за красотата на кожата. Независимо дали става въпрос за бързо измиване и овлажняване или пълна рутина от 10 стъпки, това е „време за мен“. Един приятен кожен ритуал, започващ с почистване, е изкуството на двойното почистване. Двойното поистване на лицето и неговото значение.

Какво е двойно почистване на лицето?

Всички знаем, че един от важните навици, които трябва да придобием е почистването на лицето сутрин и вечер. Двойното почистване стана почитано - както от професионалисти, така е и като гръбнак на много рутинни грижи за кожата на K-beaut.

Изключително важно е да премахнете грима и замърсяванията, които са се натрупали върху кожата ви през деня, преди да се отправите към леглото. Спането с грим или забравянето да измиете  лицето си преди лягане, е най-голямото зло за лицето ви.

Двойно почистване на лицето и неговото значение: двойното почистване е теоретично двойно по-хубаво за кожата. 

От какви стъпки се състои тройното почистване?

1.Маслено почистване

 

Продуктите на маслена основа премахват нежно грима и замърсяванията, като същевременно подхранват, балансират и хидратират, което помага да се предотврати дразненето на кожата. Тези продукти разграждат себума и грима.

Нанесете почистващото олио върху сухо лице. Масажирайте нежно за минута / две, за да може да проникне в кожата и да разтвори грима и мръсотията. Използвайте влажна, топла кърпа, за да изтриете внимателно олиото;

2. Измиване с гел или пяна за лице

Идва ред на доброто, старо измиване с вода и почистващо средство за лице. Измиваме лицето си с измиващ продукт, за да отмием, това, което масленото почистване, не е успяло. Двете почистващи средства в комбинация почистват старателно кожата. Ключов момент, който трябва да имате предвид, е, че почистващите препарати на водна основа изсушават и това се дължи на високото pH и сулфатите в тях. Използвайте нежен, хидратиращ почистващ препарат на водна основа с ниско рН, така че кожата ви да се почисти, без да нарушавате кожната й бариера.

Предимства на двойното почистване на лицето

 

И така, защо да почистваме лицето си в двуетапен процес? Според експертите има две основни ползи от техниката. Първо, когато носите фон дьо тен, двойното почистване премахва грима по-добре. Второ, това почистване позволява на всички продукти, които прилагате след това, да проникнат по-дълбоко, правейки ги по-ефективни. Мислете за кожата си като за платно. Трябва ви чисто платно, за да започнете работата си. Чистата кожа ще позволи на активните съставки да проникнат по-добре и да работят по-ефективно.

Кога да почиствате лицето си чрез двойното почистване?

 

Дори и да не носите редовно грим, все пак е важно да сте сигурни, че кожата ви е чиста в края на деня.

Важно е не само да премахнете грима, но и замърсяванията, които се натрупват върху кожата през деня. Те не само причиняват оксидативно увреждане на кожата, но допринасят за разграждането на колагена и развитието на бръчки и слънчеви петна.

 

Въпреки това, използването на двойното почистване, не е подходящо за всички ситуации. За чувствителна, суха или склонна към розацея кожа, се препоръчва само масленото почистване, последвано от изплакване с вода. Това предотвратява прекомерното изсушаване на кожата. Ако кожата ви е склонна към акне или имате мазна кожа, двойното почистване е подходящо за вас.

Следва хидратация на кожата. ВИЖ----> Разликата между есенция и  серум за лице. Тройна хидратация.

За още съвети, кулинарни рецепти и идеи за добре прекарано време, посетете страницата ми във Facebook или профилът в Instagram :)

THE BODYSHOP

Олио за почистване на лице

олио за почиствяне на лице

THE BODYSHOP

Гел за измиване на лице

gel za pochistvane na lice-640x640.jpg

THE BODYSHOP

Пилинг за лице

Пилинг за лице-lubkailievakk.com