/

лед за лице-билков лед за лице-lubkailievakk.com

 Билково кубче лед за лице

матча за лице-матча-lubkailievakk.com

Maтча за порцеланова кожа

люляково масло-люляково олио-масло от люляк-олио от люляк-lubkailievakk.com

Масло от люляк:ползи и рецепта

Двойно почистване на лицето и неговото значение 

От какви стъпки се състои двойното почистване на лицето

22 Март 2021

cd2cdc303a59c728a7cd3d9440814ffc.jpg
двойно- почистване- на- лице-стъпко-почистване-лице-lubkailivakk.com

ПОПУЛЯРНИ

Процедурите за грижа за кожата могат да бъдат сериозни ритуали. Начина, по който подготвяте кожата си за лягане, е един от ключовите фактори за красотата на кожата. Независимо дали става въпрос за бързо измиване и овлажняване или пълна рутина от 10 стъпки, това е „време за мен“. Един приятен кожен ритуал, започващ с почистване, е изкуството на двойното почистване. Двойното поистване на лицето и неговото значение.

Какво е двойно почистване на лицето?

Всички знаем, че един от важните навици, които трябва да придобием е почистването на лицето сутрин и вечер. Двойното почистване стана почитано - както от професионалисти, така е и като гръбнак на много рутинни грижи за кожата на K-beaut.

Изключително важно е да премахнете грима и замърсяванията, които са се натрупали върху кожата ви през деня, преди да се отправите към леглото. Спането с грим или забравянето да измиете  лицето си преди лягане, е най-голямото зло за лицето ви.

Двойно почистване на лицето и неговото значение: двойното почистване е теоретично двойно по-хубаво за кожата. 

От какви стъпки се състои тройното почистване?

1.Маслено почистване

 

Продуктите на маслена основа премахват нежно грима и замърсяванията, като същевременно подхранват, балансират и хидратират, което помага да се предотврати дразненето на кожата. Тези продукти разграждат себума и грима.

Нанесете почистващото олио върху сухо лице. Масажирайте нежно за минута / две, за да може да проникне в кожата и да разтвори грима и мръсотията. Използвайте влажна, топла кърпа, за да изтриете внимателно олиото;

2. Измиване с гел или пяна за лице

Идва ред на доброто, старо измиване с вода и почистващо средство за лице. Измиваме лицето си с измиващ продукт, за да отмием, това, което масленото почистване, не е успяло. Двете почистващи средства в комбинация почистват старателно кожата. Ключов момент, който трябва да имате предвид, е, че почистващите препарати на водна основа изсушават и това се дължи на високото pH и сулфатите в тях. Използвайте нежен, хидратиращ почистващ препарат на водна основа с ниско рН, така че кожата ви да се почисти, без да нарушавате кожната й бариера.

Предимства на двойното почистване на лицето

 

И така, защо да почистваме лицето си в двуетапен процес? Според експертите има две основни ползи от техниката. Първо, когато носите фон дьо тен, двойното почистване премахва грима по-добре. Второ, това почистване позволява на всички продукти, които прилагате след това, да проникнат по-дълбоко, правейки ги по-ефективни. Мислете за кожата си като за платно. Трябва ви чисто платно, за да започнете работата си. Чистата кожа ще позволи на активните съставки да проникнат по-добре и да работят по-ефективно.

Кога да почиствате лицето си чрез двойното почистване?

 

Дори и да не носите редовно грим, все пак е важно да сте сигурни, че кожата ви е чиста в края на деня.

Важно е не само да премахнете грима, но и замърсяванията, които се натрупват върху кожата през деня. Те не само причиняват оксидативно увреждане на кожата, но допринасят за разграждането на колагена и развитието на бръчки и слънчеви петна.

 

Въпреки това, използването на двойното почистване, не е подходящо за всички ситуации. За чувствителна, суха или склонна към розацея кожа, се препоръчва само масленото почистване, последвано от изплакване с вода. Това предотвратява прекомерното изсушаване на кожата. Ако кожата ви е склонна към акне или имате мазна кожа, двойното почистване е подходящо за вас.

Следва хидратация на кожата. ВИЖ----> Разликата между есенция и  серум за лице. Тройна хидратация.

За още полезни съвети заповядайте във фейсбук страницата Изкуството да бъда жена.

THE BODYSHOP

Олио за почистване на лице

олио за почиствяне на лице

THE BODYSHOP

Гел за измиване на лице

gel za pochistvane na lice-640x640.jpg

THE BODYSHOP

Пилинг за лице

Пилинг за лице-lubkailievakk.com