Календар международни дни - юни. Днес е ден на..

1 юни ден на детето-lubkailievakk.com

 1 юни -  Ден на детето

Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева

/календар международни дни - юни. Днес е ден на..

4 юни ден на прегръдката на котка-lubkailievakk.com

4 юни - Прегърнете своята котка

Намерението на празника, не е да е прекалено обмислен. В този ден обсипете котката си с прегръдки. Нека всяко коте по Света се почувства обичано.

Chocolate Ice Cream Scoop

7 юни - Ден на шоколадовия сладолед

Ванилията се счита за най-популярния вкус на сладолед, но откакто италианците замразиха горещ шоколад през 1692 г., шоколадът е близък претендент.

10 юни ден на фермера-lubkailievakk.com

10 юни - Ден на фермера

Денят на земеделските работници е ден за благодарност за цялата упорита работа, която фермерите извършват. Благодарение на тях имаме на трапезата си пресни зеленчуци и плодове, месо, билки.

13 юни ден на шевната машина-lubkailievakk.com

13 юни -  Ден на шевната машина
 
Много отдавна, когато човечеството започва да работи с влакна, за да произвежда дрехи, нещата били дълги и трудни. С помощта на конец и игла всеки бод се е осъществявал на р Денят на шевната машина празнува изобретението на това невероятно устройство.

16 юни международен ден на африканското дете-lubkailievakk.com

16 юни - Международен ден на африканското дете

 

На тази дата през 1976 г. избухват бунтовете срещу правителствения план за въвеждането на африкаанс като основен език в училищата, започнали в Совето, предградие на Йоханесбург, Южна Африка, при които загиват близо 600 души, сред които над 100 деца.

19 юни ден на мартинито -lubkailievakk.com

19 юни - Ден на мартинито

Денят на мартинито е чудесно оправдание за празнуване с чаша. 

22 юни ден на доброто-lubkailievakk.com

22 юни - Ден на доброто

Добротата може да изглежда като умиращо изкуство в днешния свят. Ако обаче търсите смислен начин да внесете доброта в света, това е деня.Станете доброволец в местна благотворителна организация за кауза, която ви интересува. Предложете мястото си на някой в ​​автобуса или влака. 

25 юни ден на ягодовото парфе-lubkailievakk.com

25 юни - Ден на ягодовото парфе

Екзотичното звучащо наименование напомня на старомодните малки улични кафенета на Париж, където лакомството е намерило своя произход.

28 юни ден да заведем детето на работа-lubkailievakk.com

28 юни - Ден да заведем децата на работното ни място

Взимайки децата на работното ни място им даваме чудесна възможност да преживеят света като цяло. Да разберат наистина какво означава да си на работа и какво правят родителите им по цял ден.

2 юни ден на Ботев- -lubkailievakk.com

2 юни -  Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва ежегодно в България в деня на смъртта на Христо Ботев (2 юни 1876 г.).

5 юни ден на околната среда--lubkailievakk.com

5 юни - Световен ден на околната среда

Най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата се провежда на 5 юни.

Хората организират хиляди събития - от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

8 юни световен ден на океаните-lubkailievakk.com

8 юни - Световен ден на океаните

Океаните оказват регулиращо въздействие върху климата на Земята, защото поемат част от топлината на Слънцето.

Световният океан се състои от пет части: Атлантически океан, Индийски океан, Северен ледовит океан, Антарктическия и Тихия океан

11 юни ден на немската шоколадова торта-lubkailievakk.com

11 юни - Ден на немската шоколадова торта

Макар и да не е никак труден, немският шоколадов сладкиш има няколко стъпки, които трябва да се спазват, за да се получи! Съставките включват типични продукти, като масло, шоколад, брашно, какао на прах, сода за хляб, сол, захар, яйца, ванилия и мляко.

14 юни световен ден на кръводаряването-lubkailievakk.com

14 юни - Световен ден на безвъзмездното кръводаряване

 

Донорите на кръв спасяват животи всеки ден. Благодарение на тях жертвите на злополуки и нуждаещите се от кръвопреливане след операции оцеляват.

17 юни световен ден на борбата със сушата--lubkailievakk.com

17 юни - Световен ден за борба със сушата и настъпването на пустините

Опустиняването или загубата на биологичната продуктивност на почвата е едно от най-сериозните предизвикателства пред човечеството. Проблемът е глобален и засяга една пета от населението на света в над 100 държави.

20 юни ден на производителността-lubkailievakk.com

20 юни - Световен ден за производителността

Производителността никога не е случайност. Винаги е резултат от ангажимент към върхови постижения, интелигентно планиране и фокусирани усилия. Пол Майер

23 юни ден за освобождаване от негативното-lubkailievakk.com

23 юни - Ден за освобождаване от негативнот

Направете списък с нещата, които ви дърпат назад, като страхове, недоволство, вина, оправдания и токсични хора, които влошават живота ви. Прекарайте известно време с мисълта за тях. Запалете този списък. Нека димът и жаравата пренесат тези грижи към небето и вятъра, където ще бъдат изтрити.

26 юни ден на красотата-lubkailievakk.com

26 юни - Ден на красотата

В сферата на козметологията има множество дисциплини, като грижа за кожата, маникюр, грижа за косата. Добре е да запомним, че без тях бихме могли да бъдем заключени във свят на " лошата прическа ".

29 юни ден на река Дунав-lubkailievakk.com

29 юни -Ден на река Дунав

Денят на Дунав се чества на 29 юни – датата, на която е подписана Конвенцията за опазване на река Дунав. Мисията на деня е да привлече вниманието към значението и опазването на реката и притоците й.

3 юни ден на повторението - -lubkailievakk.com

3 юни - Денят на повторението

В този ден празнуващите повтарят нещо, което, толкова много обичат, че искат да им се случи пак. Може да е една и съща любима храна за обяд и вечеря. Да посетят мястото на годежа си, на завършването или друго значимо място от миналото. 

6 юни ден на оцелелите от рак-lubkailievakk.com

6 юни - Ден на оцелелите от рак

Всяка година 450 мъже и жени на всеки 100 000 са диагностицирани с един от десетките видове рак, а 171 мъже и жени умират от него.

9 юни международен ден на приятелството-lubkailievakk.com

9 юни - Международен ден на приятелството

Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но от друга страна, когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме на камъка на сърцето, където никoй вятър не може да го заличи.

12 юни световен ден на джина-lubkailievakk.com

12 юни- Световен ден на джина

Организират се широк спектър от събития - от дегустация до лекции за произхода на напитката. Събират се майсторски класове, където участниците се учат как да правят напитки с джин.

15 юни световен ден на вятъра-lubkailievakk.com

15 юни - Световен ден на вятъра

Световният ден на вятъра е ден за откриването на работата, която са свършили пионерите по света. В повече от 75 страни в целия свят работят вятърни паркове, които произвеждат енергия от чист и възобновяем източник.

18 юни международен ден на пикника-lubkailievakk.com

18 юни - Международен ден на пикника

Често се твърди, че животът не е пикник - но днес е! Поставен удобно в средата на юни, за много хора това означава, че времето трябва да е хубаво и слънцето да грее (поне в северното полукълбо). Но дори и времето да не иска да ни сътрудничи, то пикник в хола е добра идея.

21 юни международен ден на скейбординга

21 юни - Международен ден на скейтбординга

Когато първите скейтбордисти преминавали по улиците, всички са се сърдели и полицията е имала проблеми. От 1930-те до 1960-те год. е било забранено да се кара скейтборд. През 1960-те години обаче той отново нашумял сред младите и започнало масовото му производство.

24 юни ден на феята-lubkailievakk.com

24 юни - Ден на феята

Организирайте малък фестивал у дома с тематично парти! Каквото и да правите, не забравяйте да почетете феята дома си, като й оставите чиния с бисквитки и малка порция мляко.

27 юни ден на риболова-lubkailievakk.com

27 юни - Световен ден на риболова

Знае се, че риболовците са една доста голяма общност по света. Риболовът отдавна вече не е само средство за поминък, но и хоби при повечето хора. Казват, че на днешния ден слуката ще бъде голяма.

30 юни ден на социалните медии-lubkailievakk.com

30 юни - Ден на социалните медии

За много от нас социалните медии са възможност за общуване с близки, дори и да са в другия край на Света.

Twitter например е използван за организиране на протестите по време на Арабската пролет.

THE BODYSHOP

Олио за почистване на лице

олио за почиствяне на лице

THE BODYSHOP

Гел за измиване на лице

gel za pochistvane na lice-640x640.jpg

THE BODYSHOP

Пилинг за лице

Пилинг за лице-lubkailievakk.com