лед за лице-билков лед за лице-lubkailievakk.com

 Билково кубче лед за лице

матча за лице-матча-lubkailievakk.com

Maтча за порцеланова кожа

камъкът рушур пигментация

Камъкът Рушур: Не на пигментацията

ЛИЦЕ 16 МАЙ 2021

Корейска рутина в грижата за кожата

корейска 10 стъпкова рутина в грижата за кожата - lubkailievakk.com

Както сме си говорили с вас и в други статии, няма панацея от един продукт за съвършена кожа. Истината е, че се изисква постоянство и ежедневна грижа, като се комбинират различни продукти. Няма вълшебен продукт с мигновен резултат, грижата се отплаща във времето, като всяко едно нещо в живота ни. За да имаме хубава кожа, не е достатъчно само да я почистваме добре, нужна е също правилна хидратация, подхранване и не на последно място храненето и начинът ни на живот, се отразяват, независимо какви продукти, използваме отвън. Корейците са наясно с това и затова съществува корейска рутина в грижата за кожата. Има логика във всяка една стъпка и откровено казано, за мен това е начина да запазим младежкия вид на кожата си.

От какви стъпки се състои корейската грижа за кожата?

1.Маслено почистване

 

Продуктите на маслена основа премахват нежно грима и замърсяванията, като същевременно подхранват, балансират и хидратират, което помага да се предотврати дразненето на кожата.Тези продукти разграждат себума и грима.

Нанесете олиото върху сухо лице. Масажирайте нежно за минута / две, за да проникне в кожата и да разтвори грима и мръсотията. Използвайте влажна, топла кърпа, за да изтриете внимателно олиото ------> Не оставам без почистващо олио за лайка на Bodyshop;

2. Измиване с гел или пяна за лице

Идва ред на доброто, старо измиване с вода и почистващо средство за лице. Измиваме лицето си с измиващ продукт, за да отмием, това, което масленото почистване, не е успяло. Двете почистващи средства в комбинация почистват старателно кожата. Ключов момент, който трябва да имате предвид, е, че почистващите препарати на водна основа изсушават и това се дължи на високото pH и сулфатите в тях. Използвайте нежен, хидратиращ, почистващ препарат на водна основа с ниско рН, така че кожата ви да се почисти, без да нарушавате кожната й бариера.

3. Ексфолиация

Съществуват химически и физически ексфолианти. 

Физическите ексфолианти са най-общо казано скрабовете, продукти с абразивни частици. Те почистват само горния слой на кожата, премахвайки мъртвата кожа. Обикновено веднага след употребата им, усещаме кожата си по-гладка на допир. Физическите ексфолианти не се препоръчват за чувствителна кожа, тъй като могат да предизвикат дразнене. За мазна и комбинирана кожа са идеални.

 

Химическите ексфолианти: Премахват мъртвите клетки на повърхността, но почистват и в дълбочина.

 

4. Тоник

 

Тоникът слага границата между почистване и хидратиране. Корейските тоници нямат нищо общо с тези, с който сме свикнали. Те не съдържат алкохол и не са агресивни. Тяхната консистенция е мазна и осигуря първия слой хидратация, подготвяйки кожата за следващите стъпки. Продуктите нанесени след тоника, се абсорбират по-ефективно от кожата.

Принципно, обаче, тонерите са формулирани да правят едно нещо: да балансират нивото на pH в кожата. Първият защитен слой на кожата ни е, като киселинна мантия, създаваща бариера, която е леко кисела рН 5,5, тази киселинност запазва влагата в кожата, а вредните бактерии извън нея.

 

5. Околоочен крем

Околоочните кремове съдържат активни съставки, насочени към различни грижи за околоочната област. Основна роля, която те играят е да овлажнят и запечатат деликатната област около очите.

 

6. Есенция

Правилото е да започваме от по-течните към по-гъстите  продукти.

Стъпка, която хидратира леко кожата, за да я подготви за по-сериозна хидратация. Представете си суха гъба и как е невъзможно да попием чаша излята вода върху плота с нея. Ако намокрим гъбата и я изстискаме, тогава попивателните й способности драстично нарастват и с лекота можем да попием, излята течност с нея. По същия начин се хидратира и кожата ни. Докато сме на аналогията с гъбата, замислете се колко смачкана изглежда сухата гъба. 

 

7. Серуми и ампули

Серумите са по-концентрирани в своите активни съставки. Те съдържат силно работещи съставки, предназначени да лекуват кожни проблеми, като тъмни петна, бръчки и т.н. Обикновено серумите имат по-вискозна текстура от есенциите.

Ампулите имат по-висока концентрация на активните вещества от серумите. Обикновено се използват за определен интервал от време. Например, може да използвате ампули в рамките на седмица, за да постигнете желан резултат, преди голямо събитие или след голям кожен проблем. 

8. Шийт маски / маски за сън

Шийт маските правят две основни неща: те заливат кожата с хидратация и  полезни съставки и създават бариера върху кожата, така че съставките да могат да потънат в кожата.

Маските за сън са чудесен, многофункционален начин да се сдобиете с кожата на мечтите си, докато спите. Те могат да се използват вместо вашия крем или в комбинация с него, това зависи от състоянието на кожата ви и нейните нужди. В зависимост от вида на маската, може да се използва ежедневно или няколко пъти седмично.

9. Нощен крем за лице

Кожата е пореста и, ако не я ,, запечатате " и средата, в която се намирате, е суха, или ако сте компрометирали кожната си бариера, цялата  хидратация, която сте наслоили с другите продукти, ще отлети във въздуха. Оставяйки кожата ви по-суха от преди нанасянето на всички хидратиращи съставки. Този процес се нарича трансепидермална загуба на вода и кремовете помагат да се предотврати.

Кремовете хидратират кожата, но е важно да се отбележи, че те са последни сред суперхидратиращите продукти, като есенции и серуми.

Много от кремовете съдържат оклузиви.

Оклузивите са съставки, които създават хидрофобен филм, върху повърхността на кожата, този тънък слой предотвратява изпаряването на водата от кожата. С други думи, оклузивите помагат за предотвратяване на трансепидермалната загуба на вода.

10. Слънцезащита

Слънцезащитните препарати се разделят на три лагера: минерални слънцезащитни продукти, химически слънцезащитни продукти и хибридни слънцезащитни продукти. Те защитават от слънцето по еднакво добър начин.

За още съвети, кулинарни рецепти и идеи за добре прекарано време, посетете страницата ми във Facebook или профилът в Instagram :)

THE BODYSHOP

Олио за почистване на лице

олио за почиствяне на лице

THE BODYSHOP

Гел за измиване на лице

gel za pochistvane na lice-640x640.jpg

THE BODYSHOP

Пилинг за лице

Пилинг за лице-lubkailievakk.com