лед за лице-билков лед за лице-lubkailievakk.com

 Билково кубче лед за лице

матча за лице-матча-lubkailievakk.com

Maтча за порцеланова кожа

люляково масло-люляково олио-масло от люляк-олио от люляк-lubkailievakk.com

Масло от люляк:ползи и рецепта

Корейска рутина в грижата за кожата

За да имаме хубава кожа, не е достатъчно само да я почистваме добре, нужна е също правилна хидратация, подхранване

cd2cdc303a59c728a7cd3d9440814ffc.jpg

16 Май 2021

корейска 10 стъпкова рутина в грижата за кожата - lubkailievakk.com

ПОПУЛЯРНИ

Както сме си говорили с вас и в други статии, няма панацея от един продукт за съвършена кожа. Истината е, че се изисква постоянство и ежедневна грижа, като се комбинират различни продукти. Няма вълшебен продукт с мигновен резултат, грижата се отплаща във времето, като всяко едно нещо в живота ни. За да имаме хубава кожа, не е достатъчно само да я почистваме добре, нужна е също правилна хидратация, подхранване и не на последно място храненето и начинът ни на живот, се отразяват, независимо какви продукти, използваме отвън. Корейците са наясно с това и затова съществува корейска рутина в грижата за кожата. Има логика във всяка една стъпка и откровено казано, за мен това е начина да запазим младежкия вид на кожата си.

От какви стъпки се състои корейската грижа за кожата?

1.Маслено почистване

 

Продуктите на маслена основа премахват нежно грима и замърсяванията, като същевременно подхранват, балансират и хидратират, което помага да се предотврати дразненето на кожата.Тези продукти разграждат себума и грима.

Нанесете олиото върху сухо лице. Масажирайте нежно за минута / две, за да проникне в кожата и да разтвори грима и мръсотията. Използвайте влажна, топла кърпа, за да изтриете внимателно олиото ------> Не оставам без почистващо олио за лайка на Bodyshop;

2. Измиване с гел или пяна за лице

Идва ред на доброто, старо измиване с вода и почистващо средство за лице. Измиваме лицето си с измиващ продукт, за да отмием, това, което масленото почистване, не е успяло. Двете почистващи средства в комбинация почистват старателно кожата. Ключов момент, който трябва да имате предвид, е, че почистващите препарати на водна основа изсушават и това се дължи на високото pH и сулфатите в тях. Използвайте нежен, хидратиращ, почистващ препарат на водна основа с ниско рН, така че кожата ви да се почисти, без да нарушавате кожната й бариера.

3. Ексфолиация

Съществуват химически и физически ексфолианти. 

Физическите ексфолианти са най-общо казано скрабовете, продукти с абразивни частици. Те почистват само горния слой на кожата, премахвайки мъртвата кожа. Обикновено веднага след употребата им, усещаме кожата си по-гладка на допир. Физическите ексфолианти не се препоръчват за чувствителна кожа, тъй като могат да предизвикат дразнене. За мазна и комбинирана кожа са идеални.

 

Химическите ексфолианти: Премахват мъртвите клетки на повърхността, но почистват и в дълбочина.

 

4. Тоник

 

Тоникът слага границата между почистване и хидратиране. Корейските тоници нямат нищо общо с тези, с който сме свикнали. Те не съдържат алкохол и не са агресивни. Тяхната консистенция е мазна и осигуря първия слой хидратация, подготвяйки кожата за следващите стъпки. Продуктите нанесени след тоника, се абсорбират по-ефективно от кожата.

Принципно, обаче, тонерите са формулирани да правят едно нещо: да балансират нивото на pH в кожата. Първият защитен слой на кожата ни е, като киселинна мантия, създаваща бариера, която е леко кисела рН 5,5, тази киселинност запазва влагата в кожата, а вредните бактерии извън нея.

 

5. Околоочен крем

Околоочните кремове съдържат активни съставки, насочени към различни грижи за околоочната област. Основна роля, която те играят е да овлажнят и запечатат деликатната област около очите.

 

6. Есенция

Правилото е да започваме от по-течните към по-гъстите  продукти.

Стъпка, която хидратира леко кожата, за да я подготви за по-сериозна хидратация. Представете си суха гъба и как е невъзможно да попием чаша излята вода върху плота с нея. Ако намокрим гъбата и я изстискаме, тогава попивателните й способности драстично нарастват и с лекота можем да попием, излята течност с нея. По същия начин се хидратира и кожата ни. Докато сме на аналогията с гъбата, замислете се колко смачкана изглежда сухата гъба. 

7. Серуми и ампули

Серумите са по-концентрирани в своите активни съставки. Те съдържат силно работещи съставки, предназначени да лекуват кожни проблеми, като тъмни петна, бръчки и т.н. Обикновено серумите имат по-вискозна текстура от есенциите.

Ампулите имат по-висока концентрация на активните вещества от серумите. Обикновено се използват за определен интервал от време. Например, може да използвате ампули в рамките на седмица, за да постигнете желан резултат, преди голямо събитие или след голям кожен проблем. 

8. Шийт маски / маски за сън

Шийт маските правят две основни неща: те заливат кожата с хидратация и  полезни съставки и създават бариера върху кожата, така че съставките да могат да потънат в кожата.

Маските за сън са чудесен, многофункционален начин да се сдобиете с кожата на мечтите си, докато спите. Те могат да се използват вместо вашия крем или в комбинация с него, това зависи от състоянието на кожата ви и нейните нужди. В зависимост от вида на маската, може да се използва ежедневно или няколко пъти седмично.

9. Нощен крем за лице

Кожата е пореста и, ако не я ,, запечатате " и средата, в която се намирате, е суха, или ако сте компрометирали кожната си бариера, цялата  хидратация, която сте наслоили с другите продукти, ще отлети във въздуха. Оставяйки кожата ви по-суха от преди нанасянето на всички хидратиращи съставки. Този процес се нарича трансепидермална загуба на вода и кремовете помагат да се предотврати.

Кремовете хидратират кожата, но е важно да се отбележи, че те са последни сред суперхидратиращите продукти, като есенции и серуми.

Много от кремовете съдържат оклузиви.

Оклузивите са съставки, които създават хидрофобен филм, върху повърхността на кожата, този тънък слой предотвратява изпаряването на водата от кожата. С други думи, оклузивите помагат за предотвратяване на трансепидермалната загуба на вода.

10. Слънцезащита

Слънцезащитните препарати се разделят на три лагера: минерални слънцезащитни продукти, химически слънцезащитни продукти и хибридни слънцезащитни продукти. Те защитават от слънцето по еднакво добър начин.

За още полезни съвети заповядайте във фейсбук страницата Изкуството да бъда жена.

 

THE BODYSHOP

Олио за почистване на лице

олио за почиствяне на лице

THE BODYSHOP

Гел за измиване на лице

gel za pochistvane na lice-640x640.jpg

THE BODYSHOP

Пилинг за лице

Пилинг за лице-lubkailievakk.com