ябълки ползи-ябълки отслабване-ябълки диабет-lubkailievakk.com

Ябълка за здраве, тънка талия, бистър ум 

бял равнец мигрена-бял равнец менструална мигрена-lubkailievakk.com

Белия равнец е моя спасител

лавандула безсъние-lubkailievakk.com

Лавандула за спокоен сън

люляково масло-люляково олио-олио от люляк-масло от люляк-lubkailievakk.com

Люляково масло-ползи и рецепта

Хлорофилът: естествен вътрешен дезодорант

Хролофилът парфюмира тялото ни отвътре

5 Март 2021

ПОПУЛЯРНИ

cd2cdc303a59c728a7cd3d9440814ffc.jpg
хлорофъл-естествен-дезодорант-lubkailievakk.com

В 9 клас всички сме изучавали за хлорофила - молекулата, намираща се в растенията и водораслите, която им придава зеления пигмент и играе ключова роля във фотосинтезата, процесът, който позволява на растенията да абсорбират енергия от слънчевата светлина.

Хлорофилът е навсякъде около нас: в зелените дървета, в спанака в салатата, по рафтовете на магазините. Той е популярна съставка в продукти, които обещават по-свеж дъх, повече енергия и сияйна кожа.

 

Актрисата Рийз Уидърспун казва, че когато добавя малко хлорофил към водата си, акнето й се изчиства.

 

Росарио Доусън го пие, за да си помогне при височинна болест.

И така, какво е хлорофил?

 

Хлорофилът е основната молекула, необходима за фотосинтеза - абсорбирайки слънчевата светлина и превръщайки я в енергия за растенията и синьо-зелените водорасли (цианобактерии).

 

По-точно, тя привлича предимно червена и синя светлина, поради което листата на растенията изглеждат зелени. Фитохимичен хлорофил е зеленото в тъмните листни зеленчуци.

 

Богатите на хлорофил зеленчуци са: суров спанак, магданоз, градински кресон, зелен фасул, рукола и много други.

 

Сспоред Института Линус Полинг в Университета на Орегон, високо съдържание на хлорофил се съдържа в пшеничната трева, някои синьо-зелени водорасли, често консумирани, като добавка спирулина, и друг вид водорасли, наречени хлорела.
 

Как хлорофилът ни парфюмира отвътре?

Дезодорира и детоксикира. Хлорофилът е известен, също като дезодорант от природата, заради способността му да подпомага детоксикацията на кръвта.

 

За подпомагане на намаляването, на телесната миризма, се препоръчва да се приема в течна форма 1-2 пъти на ден със здравословна диета, ограничаваща или изключваща кафе, алкохол и захар. Също така е добре използването на хлорофил да се придружава с естествен деликатен дезодорант, без алуминий или други сурови химикали.

Премахва всички лоши телесни миризми. Влияе страхотно върху върху състоянието на кожата . Силен детоксикатор е и може да се сравни с вътрешен душ. 

 

В проучване от 1980 г. на 62 -ма пациенти в старчески дом в продължение на шест месеца, ежедневно се дават таблетки хлорофилин. В началото половината от тях били инконтиненти, със силна миризма; другата половина се борили със запек и метеоризъм. Съобщава се, че едната група се е подобрила с 85 процента, а другата с 50 процента.

Какви са ползите от приема на хлорофил?

 

Трябва да се направят повече проучвания, за ползите от пиенето на хлорофил или приемането на добавки, но има известна изследвания, за това какви, биха могли да бъдат те.

Проучване от 2016 г. от университета в Тусия - Италия, предполага, че хлорофилът може да има противоракови ефекти, област, в която в момента се правят повече изследвания.

Други проучвания показват, че  хророфилът влияе благоприятно  на кръвния поток и храносмилането.

Според марката напитка Chlorophyll Water, структурата на растителните хлорофилни клетки наподобява тази на човешките червени кръвни клетки и следователно може да помогне за засилване на притока на кръв.

Според Healthline, добавките с хлорофил се използват от 40-те години на миналия век, за да помогнат при лоши миризми на тялото или дъха - очевидно, неговите съединения могат да помогнат за неутрализиране на миризмите.

Диетолози на TikTok като @stephgrassodietitian твърдят, че има много ограничени изследвания, които подкрепят ползите и можете да получите същото количество хлорофил от голяма част от зеленчуците.

Едно нещо е сигурно е, пиенето на хлорофилна вода е чудесен начин да вкарате повече H2O в тялото си, ако не обичате особено обикновена вода, а поддържането на хидратиране е изключително полезно за вашето здраве.

За още съвети, кулинарни рецепти и идеи за добре прекарано време, посетете страницата ми във Facebook или профилът в Instagram :)

хлорофилът парфюм-хлорофил за пиене-lubkailievakk.com

THE BODYSHOP

Ревитализиращо олио за лице

ревитализиращо олио за лице-lubkailievakk.com

THE BODYSHOP

Крем с витамин Е

крем за лице с витамин е-lubkailievakk.com

THE BODYSHOP

Успокояваща почистваща маска CBD за лице

маска за лице cbd-lubkailievakk.com