Календар с международни празници за месец август. Днес е ден на..

как да имаме време за всичко

Как да имаме време за всичко

календар със събития

Календар със събития: концерти, обучения, фестивали, състезания

градинарка-lubkailievakk.com

 1 август - Ден на градинаря

Ако обичате растенията, умеете да общувате и да се грижите за тях, днес е вашият ден. Страстта към цветята, зеленчуците и овошките трябва да ти идва отвътре, затова от всеки човек градинар не става.

куче водач-lubkailievakk.com

4 август - Ден на кучетата водачи

Кучетата асистенти подобряват качеството на живот на безброй хора, които живеят с увреждания или заболявания. Провеждат се изложби на кучета, спонсорирани разходки с кучета, беседи и церемонии за дипломиране на кучета.

пясъчен замък - lubkailievakk.com

7 август - Ден на пясъчния замък

На малко спомени от детството се гледа по-мило, от строежа на пясъчни замъци на плажа - горещо слънце, хладна вода плискаща в краката ви и мимолетната красота на замъците, които изчезват в момента, в който приливът пристигне ..
 

момиче играе playstation-lubkailievakk.com

10 август - Световен ден  на мързела

Седнете и се отпуснете или се върнете в леглото за дрямка. Можете дори да отбележите случая, като се поглезите с масаж или посетете спа център.

левичар-lubkailievakk.com

13 август - Международен ден левичарите


Честването на Деня на левичарите е забавен и прост начин да се признае уникалната позиция на тези, чиято доминираща ръка е тяхната лява ръка. 

i love you-lubkailievakk.com

16 август - Ден на думите "Обичам те"

 

Казваме ги често на мама, на татко, на приятел или роднина и е щастлив, този който често ги чува, но истината е, че по-щастлив е този, който ги изрича, защото няма по-голямо богатство от това, да имаш кого да обичаш.

хуманитарен ден-lubkailievakk.com

19 август - Световен хуманитарен ден

Всяка година хиляди мъже и жени по целия свят излагат живота си на опасност, като работят в хуманитарни каузи по целия свят. Световният хуманитарен ден е, за да си спомняме за тези герои и тяхната саможертва.

статуя на ангел - lubkailievakk.com

22 август - Деня на ангелите

Независимо дали ръката, която ни е подавана, за да се изправим, или пожарникаря, който изважда някого от сграда, всички имаме някой в ​​живота си, когото можем да наречем ангел.  Повечето от нас са гледали към небето в този момент и са благодарили на Бог за помощта на този човек. Днес благодярете на вашите ангели.

банана сплит-lubkailievakk.com

25 август - Банана сплит ден 

Той съчетава перфектния аромат на банани с богатия сладък вкус на сладоледа, гарниран с бита сметана, череши мараскино, ягоди, люти сладкиши и всичко друго, което можете да си представите!

българския флаг - lubkailievakk.com

28 август - Ден на 13- те поименни безсмъртни българи 

Това са Цар Борис |||, Хан Аспарух, Княз Борис , Цар Симеон , Св. Климент Охридски , Св. Йоан Рилски, Св. Патриарх Евтимий – , Отец Паисий , Васил Левски, Баба Тонка, Княз Александър Батенберг, Пенчо Славейков, Ванче Михайлов .

хапчета - lubkailievakk.com

31 август - Ден за осведоменост за предозиране

 

Винаги е трудно едно семейство да се справи с последствията от предозиране с наркотици. За някои хора може да е трудно да проявят съчувствие в подобна ситуация. Запалете свещ в памет на загиналите, организирайте образователна програма за предозиране, бъдете активни..

книга за оцветяване - lubkailievakk.com

2 август - Ден на книжката за оцветяване

Запасете се с нови консумативи за оцветяване и започнете да търсите онези книги за оцветяване за възрастни, които биха ви харесали. Има такова разнообразие, каквито не подозирате.

бира-lubkailievakk.com

5 август - Международен ден на бирата

Πpeз тoзи дeн пoчитaтeлитe нa питиeтo тpябвa дa изпълнят две ocнoвни цeли – дa ce cъбepaт c пpиятeли нa биpa, дa пoчeтaт пpoизвoдитeлитe на бира.

котка-lubkailievakk.com

8 август- Международен ден на котката

Доказано, че притежаването на котка подобрява психичното здраве и облекчава стреса, безпокойството и депресията. Така че, когато навън вали котки и нямате с кого да се гушкате някоя стара бездомна котка ще свърши работа.

чаша чай-lubkailievakk.com

11 август - Ден на следобедния чай

Време е да загреете чайника и с чаша топъл чай, няколко леки сандвичи - и може би нещо сладко.... Това е възможността да отделите малко време, за да оцените деня, и да се подкрепите за останалата част от вечерта.

гаражна разпродажба-lubkailievakk.com

14 август - Ден на гаражната разпродажба

Време е да изчистите някои стари боклуци - но боклукът за едни може да е съкровище за други! 

ванилов крем-lubkailievakk.com

17 август - Ден на ваниловия крем 

Няма нищо по-вкусно от ванилов крем, богатата кремообразна текстура, лекият и сладък вкус на ванилия, това е просто идеалният завършек на деня.

усмихнат мъж - lubkailievakk.com

20 август - Ден в който мъжете трябва да се погрижат за външния си вид

Погрижете се за себе си мъже! Отидете в салон за мъже, там ще се погрижат за брадат и прическата ви. Пробвайте нов мъжки козметичен продукт, като помада за коса или специална бро маска (за мъже ), защо не масло за брада или измиваш гел..

верига - lubkailievakk.com

23 август - Световен ден в памет на жертвите от робството и неговата забрана

Въпреки че официално робството е премахнато и забранено във всички държави в света, то приема съвременни форми чрез нелегалния трафик на хора, принудителната проституция и принудителния тежък физически труд.

право на глас на жените - lubkailievakk.com

26 август - Ден на равенството на жените

Денят на равенството на жените се отбелязва на 26 август 1920 г.,  когато жените получават официално конституционно право на глас в САЩ. Този ден бележи повратна точка в историята на борбата за равно третиране на жените и правата на жените.

билки - lubkailievakk.com

29 август -Да заменим солта с ароматни подправки и билки

Смесете: 1 супена лъжица чесън на прах 1 ½ чаена лъжичка сушен магданоз 1 ½ чаена лъжичка сушен босилек, 1 чаена лъжичка смляна мащерка, 1 чаена лъжичка смлян боздуган, 1 чаена лъжичка лук на прах, 1 супена лъжица сушен градински чай, 1 чаена лъжичка черен пипер - смлян, ¼ чаена лъжичка лют червен пипер

диня-lubkailievakk.com

3 август - Световен ден на динята

Любопитно е, че има над 1200 разновидности на сочния плод в над 96 държави по света. Динята съдържа над 92% вода, не съдържа холестерол и е важен източник на витамини А и С, фибри, калий и амино киселини

уелнес учител-lubkailievakk.com

6 август - Ден на милосърдието

Посветен е на състраданието към жертвите на атомните бомбардировки, войните и тероризма. 

пъпеш-lubkailievakk.com

9 август - Ден на пъпеша

Ако обичате да си хапвате сочен, хрупкав пъпеш в горещ ден, тогава вече знаете защо той заслужава собствен ден. Искате ли да опитате нещо необичайно? Опитайте супа от боровинки с медена роса, която може да звучи сложно, но наистина е проста работа.

слон-lubkailievakk.com

12 август- Международен ден на слона

Те са интелигентни. Те са ориентирани към семейството. Имат страхотни спомени. Те са способни да изпитват широк спектър от дълбоки емоции, от силна скръб до радост, граничеща с възторг, както и съпричастност и зашеметяващо самосъзнание. Те създават сложни, подкрепящи общества, подобни на нашето.

лимонов пай с меренг-lubkailievakk.com

15 август- Ден на лимоновия пай с  меренг

Паят с лимон от меренг е може би един от най-известните десерти с лимони. И не е изненадващо, като се има предвид, че има вкусна хрупкава златиста коричка, център с крем и пухкава заливка от безе. Мммм!

бездомно куче - lubkailievakk.com

18 август - Международен ден на бездомните животни

Счита се, че бездомните животни в целия свят са близо 600 милиона. Бездомните животни, най-вече кучета и котки, много често стават жертва на човешката безотговорност и биват изоставени, преследвани, малтретирани и убивани. 

писателка-lubkailievakk.com

21 август - Ден на поезията

Вземете химикалката и напишете какво ви е на сърце днес! Независимо дали описвате слънчевата утрин в градината, бурният тътен на хора по улиците в града или последните мъчителни моменти на умиращ червей в тревата, пренесете света през очите си на хартия.

слушалки - lubkailievakk.com

24 август - Ден на странната музика

Идеален ден за празнуване, като слушате нещо още по-необичайно. The Sound of Burning Chairs (2016) от Tilted Axes - специално композирана музика за електрически китари. International Freak (2018) от The Egyptian Lover. Част от движението за танцова и рап музика....

петролена платформа-lubkailievakk.com

27 август - Ден на петрола

 

 

Петролът е и ключова съставка в  пластмасата, боите, фотографските филми, гримът, в свещите и в много лекарства.Този ресурс е ограничен, така че този ден ни дава възможност да се съсредоточим върху начините за пестене на петрол и неговото разумно използване.

безследно изчезнали - lubkailievakk.com

30 август - Международен ден на безследно изчезналите в резултат от насилие

По данни на Международния комитет на Червения кръст повече от 19 000 граждани от балканските страни все още са в списъка на безследно изчезналите.