коприва

Копривата - 8 ползи за здравето

бял равнец мигрена-бял равнец менструална мигрена-lubkailievakk.com

Белия равнец е моя спасител

лавандула безсъние-lubkailievakk.com

Лавандула за спокоен сън

люляково масло-люляково олио-олио от люляк-масло от люляк-lubkailievakk.com

Люляково масло-ползи и рецепта

Кога да консумираме плодове? Ябълка след хранене за тънка талия и бистър ум

2 Април 2021

cd2cdc303a59c728a7cd3d9440814ffc.jpg

ПОПУЛЯРНИ

ябълки ползи-ябълка след хранене-lubkailievakk.com

Ябълката е може би единствения плод за всеки сезон.

Можем да намерим местни ябълки през всеки сезон. Лесно можем да открием истински био ябълки, от градината на трудолюбиви възрастни хора. 

Знам, че мнозина са шокирани от заглавието. Ябълка след хранене за тънка талия и бистър ум. Та, нали плодовете се ядат на гладно?!

Кога да консумираме плодове?

Повечето от вас ще се запитат, но как след хранене, нали плодове се консумират на празен стомах. Истината е, че това е мит. За съжаление, в интернет се разпространяват много дезинформации относно храненето. Този мит се разпространява в много сайтове и произхожда от готвач в Сингапур.

Митът твърди, че яденето на плодове по време на хранене забавя храносмилането и кара храната да седи в стомаха ви и да ферментира или гние.

 

Този мит също така твърди, че яденето на плодове по време на хранене, причинява газове и дискомфорт. Макар да е вярно, че фибрите в плодовете могат да забавят отделянето на храна от стомаха ви, останалите твърдения са неверни.

 

Въпреки, че плодовете могат да доведат до по-бавно изпразване на стомаха ви, това не кара храната да седи в стомаха ви за неопределено време.

 

Едно проучване установи, че при здрави хора фибрите забавят времето, необходимо на стомаха да изпразни половината от съдържанието си, от средно 72 минути на 86 минути.

 

Въпреки, че тази промяна в скоростта е значителна, това в никакъв случай не забавя храносмилането достатъчно, за да доведе до разваляне на храната в стомаха.

 

Освен това от забавянето на изпразването на стомаха има полза. Това може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго и да консумирате по-малко калории в дългосрочен план.

 

Но дори и плодовете да са причина храната да стои в стомаха  значително по-дълго от обикновено, стомахът ни е проектиран да предотвратява растежа на бактерии, което е причината за ферментация и гниене .

 

Когато храната достигне стомаха, тя се смесва със стомашната киселина, която има много ниско рН около едно или две. Съдържанието на стомаха ни става толкова кисело, че повечето микроорганизми не могат да се развиват в тази среда.

 

Тази част от храносмилането се случва отчасти, за да помогне за унищожаването на бактериите във  храната ни и да предотврати микробния растеж.

 

Що се отнася до останалите твърдения, твърдението, че яденето на плодове по време на хранене е причина за подуване на корема, диария и дискомфорт, е еднакво подвеждащо.

 

Също така няма никаква научна подкрепа зад идеята, че яденето на плодове на гладно може да повлияе на дълголетието, умората или тъмните кръгове под очите.

Ползите от хапването на ябълки

 

  • намален риск от сърдечни заболявания ;

  • намален риск от диабет тип 2 ;

  • съдържат пектин и действат, като пробиотик ;

  • за по-здрави кости ;

  •  намалява канцерогенния риск ;

  •  ябълковият сок може да помогне за запазването на ацетилхолин - невротрансмитер, който може да намалее с възрастта. Ниските нива на ацетилхолин са свързани с болестта на Алцхаймер ;

  •  съдържанието на разтворими фибри може да насърчи загубата на тегло и здравето на червата.

 

Ябълка след хранене за тънка талия и бистър ум.

 

Статията е написана с цел превенция, а не лечение. При проблеми със здравето се обърнете задължително към лекар!!!

За още съвети, кулинарни рецепти и идеи за добре прекарано време, посетете страницата ми във Facebook или профилът в Instagram :)

DREBISIMO

Чадърче-покривало за храна

чадърче за покриване на храна-чадърче за предпазване на храна-lubkailievakk.com

DREBISIMO

1л. преса за чай

1-l-presa-za-chaj-i-kafe-tescoma-ot-seri

DREBISIMO

Ролер за разточване на тесто

ролер за разточване на тесто-lubkailievakk.com